Profil

Profil Shiha Zikir

Profil Shiha Zikir

MediaDangdut.Com –  Shiha Zikir, namanya semakin populer di Indonesia dan di Malaysia sejak mengikuti kontes dangdut D’Academy Asia di Indosiar. Performa dari Shiha Zikir di D’Academy Asia menjadi perhatian publik. Hingga para juri di D’Academy Asia  tidak sungkan memberinya pujian dan poin tinggi untuk Shiha Zikir.

Jika kita lihat secara sekilas Shiha Zikir penyanyi cantik asal Malaysia ini mempunyai wajah yang mirip dengan penyanyi pop Indonesia yaitu Rossa, dari wajah, suara, bahkan dari cara tertawapun hampir mirip dengan Rossa.

Baca juga berita lainnya tentang Shiha Zikir :

Biodata dan Profil Shiha Zikir

Shiha Zikir, yang berasal dari Malaysia dan terlahir di sebuah keluarga muslim yang sangat taat. Tidak jika Shiha Zikir selalu menggunakan busana yang sopan saat tampil di atas panggung, namun penampilan Shiha Zikir tetap terlihat anggun, elegan, dan menawan. Shiha Zikir yang mempunyai nama lengkap Nurshiha Binti Mohd Zikir ini lahir pada tanggal 2 November 1987 di Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Sudah lama Shiha Zikir menjalani profesi sebagai penyanyi dan seorang artis. Bahkan dia juga pernah menjadi presenter di beberapa acara TV seperti ‘Malaysia Hari Ini’ dan ‘Mentor Raya’.

Beberapa judul film drama yang dibintangi Shiha Zikir antara lain adalah: ‘Gerak Khas’, ‘Bujang Sepah Lalaitamplon’, & ‘Santun dan Kilauan’. Sedangkan di dunia musik, ada beberapa lagu Shiha Zikir di Malaysia yang pernah dirilis, yaitu: ‘Bila Bertemu’ dan ‘Jangan Lagi Janji’.

Status saya ini ikhlas hanya untuk fans2 dan seluruh rakyat Malaysia..Saya mohon maaf yg teramat atas persembahan saya yang kedua sebentar tadi.Sejujurnya sangat teruk.Saya tak mampu lakukan..Nyaris saya mau tarik diri saat akhir kerana suara saya hilang yg saya rasakan sejak semalam..Memang bukan alasan untuk perform tetapi saya mmg nak mohon maaf buat seluruh fan yg sanggup dtg dari Malaysia dan dari Indonesia ke Jakarta..Im so sorry..Saya memang tak dapat nk ambik key yg asalnya saya mau nyanyi..saya hanya mampu nyanyi dgn key yg serendah itu kerana sura saya tak mengizinkan..Kalau pernah tengok instagram Shiha last year,Shiha pernah di masukkan hospital kerana masala peti suara.Doktor pernah pesan,kalau saya nyanyi hari2,kemungkinan akan hilang balik.Hari ni terbukti..Mungkin setelah berbulan2 bersungguh2 bertanding demi D’Academy Asia..Segala kutukan yg di lemparkan ,sumpah saya dengan lapang hati menerima..Memang saya teruk..Tapi itu kehendak Allah SWT untuk saya..Saya akur..Sekali lagi maafkan saya Malaysia..Doakan suara saya kembali seperti sediakala.. ?

Foto kiriman Shiha Zikir D’Academy Asia (@shihazikir) pada

Karier Shiha Zikir mulai berkembang sejak mengikuti kontes yang bernama Mentor 5, walaupun tidak berhasil menjadi pemenang shiha tak berputus asa, hingga dia mengikuti D’Academy Asia dan membuat namanya semakin terkenal di Indonesia dan di Malaysia.

(AW)

Baca Berita Lainnya  Dewi Perssik Disomasi Terbuka Oleh Vega Jelly Karena Lagu Halalin Aku

Trending

To Top